sund aftensmad på et bord

Sådan laver du en sund madplan

j14

Gode og sunde vaner kan være svære at skabe, men med en konkret plan gør det vanerne meget nemmere at holde. Hvis man har en intention om gerne at ville spise sundt i løbet af ugen, kan det være en god ide at købe ind, så der altid er sunde alternativer tilgængelige. Hvis man kommer sent hjem fra arbejdet og først skal finde ud af, hvad man skal have, handle og lave mad, er det dømt til at gå galt.

Ved at lave en madplan for ugen og handle stort ind, er chancen for at lykkes med den sunde livsstil meget større. Her kan du læse, hvordan du kan lave en nem, sund og billig madplan.

farverige frugter

Få overblik over ugen

For det første er det en god ide at få et overblik over, hvad du skal i løbet af ugen. Skal du spise hjemme alle dage eller er der dage, hvor du ikke behøver at tænke på mad.

Herefter skal du planlægge, hvad du gerne vil spise. Oftest indeholder madplanen primært aftensmåltidet, da mange spiser det samme til morgenmad og måske får middagsmad på jobbet. Man kan også lave en ekstra portion til aftensmaden, som kan tages med i madpakken dagen efter. Der er mange opskrifter tilgængelige på nettet. Tag udgangspunkt i hvad du allerede har i køkkenskabene og find opskrifter ud fra det. Så kan du mindske madspild og spare penge. Tænk også gerne ind i madplanen om, du kan bruge de samme råvarer flere dage i træk på forskellige måder. Ofte bruger man ikke en hel pose kartofler til ét aftensmåltid, så her vil der være til flere dage. 

kvinde tilbereder sund mad

Planlæg dine indkøb hjemmefra

Når du har planlagt, hvad du skal spise i løbet af ugen, skal du have planlagt indkøbene. Det kan være en stor fordel at handle ind en enkelt gang om ugen. Det sparer dig både for en masse tid i supermarkedet og mange penge. Når man handler, bliver man ofte fristet af impulskøb, hvilket kan minimeres ved at handle en gang om ugen

Du kan gøre planlægningen endnu billigere og nemmere ved at handle ind online. På https://www.dinkurv.dk/ kan du få et overblik over de bedste tilbud på online dagligvarer. Du vil her kunne sammenligne priser og vælge den butik, hvor du vil have dine varer leveret fra. Dette giver muligheden for at lave madplan og handle uden at skulle ud fra hjemmets fire vægge.  

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *