juletips

Indre skønhed og ro: Sådan kan du undgå at stresse over penge i julen

j14

Går du med tanker om hvordan du på nu skal få råd til at holde jul i år? Hvis dette er tilfældet, så skal du bestemt ikke føle dig underlig. Disse tanker er nemlig fuldstændig normale. Julen er nemlig hundedyr; og hvis man ikke lige har direktørjobbet, så kan man ofte få grå hår ved tanken om de mange kommende decemberudgifter. Men der findes faktisk en hel del du kan gøre, så du kan holde den perfekte jul hvert eneste år.

juletravlhed

Fastsæt dit julebudget tidligt

Selvom det virker som om julen ligger mange år ud i fremtiden, så bør du faktisk allerede i sommermånederne begynde at overveje den kommende jul. Dette betyder nærmere bestemt, at du bør budgettere dine sommerferieudgifter i overensstemmelse med de forventede juleudgifter. Der kommer jo også en dag efter i morgen, så det er med ikke at spendere unødvendigt meget på sommerferien. Ved at vælge en lidt billigere ferie tager du nemlig højde for udgifterne forbundet med julen. Beregn derfor hvor meget du skal bruge til jul, og hold sommerferie i overensstemmelse hermed.

Begynd at spare op tidligt

Når du så kender dit julebudget, så handler det nu om at spare op. En god idé ville være at åbne en sparekonto i banken, der så helliges juleudgifterne. På denne måde vil du lide langt mindre i december, og samtidigt være sikker på at du rent faktisk har råd til at holde jul.

Send ønskelisten på slankekur

Selv den bedste juleplanlægning kan ikke tage højde for uforudsete begivenheder eller økonomisk hårde tider. Hvis du uanset hvor hårdt du prøver ganske enkelt ikke kan spare de nødvendige midler op, så vil en nedbarbering af gavelisten måske være på sin plads. En løsning kunne være at man ikke giver gaver til ens udvidede familie og venner, men i stedet blot fokuserer på den nærmeste familie. Hvis dette ikke skulle fungere for dig, så ville et mindre lån måske kunne løse gaveproblemet. Du skal blot være sikker på at kunne betale lånet tilbage indenfor løbetiden for at dette er en fornuftig løsning.

juleshopping

Få julehandlen overstået i forvejen

Det lyder måske underligt, men det giver faktisk rigtig god mening at begynde at shoppe julegaver i forvejen. For det er nok ingen hemmelighed, at alt er dyrere i julemåneden. Hvis du er omhyggelig, så kan du drage fordel af de mange årlige tilbudsdage og få købt dine julegaver med god tid i forvejen. F.eks. i januar måned, hvor der som bekendt vrimler med tilbud. Desuden kan du også prøve kræfter med Black Friday tilbudene, hvis det alligevel er lidt for ekstremt at handle julegaver i Januar.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *