morgenmad

Hvordan du får en god morgenrutine

j14

Dagen bliver bedst, hvis den starter ud på den bedst tænkelige måde. Der er mange, mange gode argumenter for, at en god start på dagen er essentiel. Det er dog ikke altid ligetil, fordi morgenstunden ofte drukner i stress og jag for at komme hurtigt ud af døren. Men det betyder altså noget for helbredet og overskuddet at have gode forudsætninger for dagen.

Derfor kan du gøre dig selv en tjeneste og indføre en morgenrutine, som passer til dig. Du kan selv bestemme, hvordan den skal sættes sammen og hvad du har mest brug for.

Herunder kan du få et par forslag, som kan give dig en god start på dagen.

 

Stå tidligere op

Giv dig selv lidt ekstra tid til at komme godt afsted fra start. Du kan selv vælge, om du har brug for en hel time til din nye morgenrutine eller du bare gerne vil have 10 minutter mere at løbe på, så du ikke altid skal skynde dig ud af døren.

Prøv til en start at modstå lysten til at trykke på snooze-knappen igen og igen. Bare få minutter kan gøre din morgen meget mere afslappet. Du kan også tage et opfriskende bad eller vaske ansigtet, så du får skyllet det værste søvn ud af øjnene.

 

Dyrk rolig motion i morgenrutinen

Om det er morgengymnastik, en gåtur i haven eller blød yoga på stuegulvet, starter dagen bedst med lidt bevægelse. Du kan selvfølgelig godt bare nøjes med at strække dig i sengen før du står op, hvis motion tidligt om morgenen ikke lige er dig. Så længe du vækker kroppen stille og roligt, så den får et lille forspring.

Hvis du arbejder eller studerer, sidder du formentlig ned meget af dagen. Det er derfor belejligt at havde bevæget sig fra start af. Du kan selvfølgelig også indføre små yogapauser i løbet af dagen.

Spis en god morgenmad

Du har hørt det før: Morgenmad er dagens vigtigste måltid. Kroppen har brug for brændstof for at kunne køre i fuld fart resten af dagen. Derfor er det vigtigt, at du i din morgenrutine fylder mad på og gerne noget, der er sundt og mættende, så du ikke allerede går sukkerkold i løbet af formiddagen.

Du kan f.eks. lave en klassisk gang havregrød, som kan sættes klar aftenen før. Det eneste du skal gøre er at tænde for blusset, og så har du en god og nem morgenmad, som holder dig mæt hele formiddagen.

 

Drik et stort glas vand

Start dagen med et dejligt køligt glas vand, så du allerede er velhydreret fra start af. Vand renser kroppen for affaldsstoffer og holder bl.a. huden ung og frisk. Man kan desværre hurtigt gå en hel dag uden at få væske nok, fordi det bliver glemt undervejs. Derfor kan du gøre det til en vane at få et stort glas allerede i morgenrutinen, så du ikke løber tør hen af dagen.

Du kan stille en kande på køl med et par citronskiver eller friske mynteblade i. Så har vandet en dejlig smag, som gør det endnu mere indbydende at vågne op til.

 

Søg inspiration

Der er mange kombinationer af morgenrutiner, og det er individuelt, hvad der virker bedst. Men det er ikke altid mulighederne lige viser sig, og derfor kan det være en fordel, at søge information og inspiration udefra. Du kan bl.a. lytte til podcast eller læse blogs, hvor du både kan få information om videnskaben bag de forskellige elementer og samtidig høre, hvordan andres morgenrutiner ser ud. Du kan også søge inspiration, ved at deltage i spændende messer eller livstilsdage, hvor du både kan lære nyt og dele din egen erfaring med andre.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *