personlig hjælper

Bliv hjælper i en BPA-ordning

j14

Der findes mange forskellige måder at stille sig til rådighed for dem, der dårligere stillet i samfundet end en selv. Man kan for eksempel blive besøgsven på et plejehjem eller melde sig som personlig hjælper for en person, der lever med handicap. 

En såkaldt BPA-ordning, der står for Borgerstyret Personlig Assistance, giver borgeren mulighed for at have den samme livskvalitet, som andre borgere, der ikke har handicap og opleve verdenen på lige fod som andre. Som personlig hjælper kan man assistere borgeren i alt fra at deltage i kulturelle begivenheder til at gennemføre en uddannelse og gå på arbejde.

Kvinder med venner

Giv livskvalitet og glæde

Hvis man elsker at arbejde med mennesker, også mennesker, der har brug for mere hjælp, er jobbet som personlig hjælper for en person med handicap lige noget for dig. Det er også krævet af dig at du er fleksibel i forhold til arbejdstider og kan træde til når som helst dine kolleger er fraværende. En bpa ordning er selvfølgelig en aftale mellem arbejder og arbejdsgiver, der skal leve op til alle forventninger både stillet af kommunen og den enkelte borger. Men arbejdet kan også være med til at åbne op for nye horisonter for begge parter, fordi man netop kommer helt ind under huden på en anden person, der måske fører et helt andet liv end en selv.

BPA-ordning

En overkommelig hverdag

Som personlig hjælper skal man være parat på at være meget tålmodig, da det godt kan være svært at aflæse borgerens behov nogle gange. Man skal også være bevidst om hvornår brugeren har behov for hjælp eller hvornår vedkommende har brug for plads til selv at kunne klare sig, så I kan samarbejde harmonisk. Med det sagt er det også vigtigt at man får sat sine egne grænser for hvad der er okay. Man er der for at skabe en overkommelig og tilfredsstillende hverdag, hvor I begge for eksempel går ture udenfor, tager til foredrag eller besøger et museum. Dette skal selvfølgelig tilpasses til den enkelte borgers behov og ønsker, da en afslappende dag for vedkommende også kan betyde at man sidder derhjemme og læser en god bog sammen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *