Covid-19 – Sådan holder du dig mental sund i denne tid

j14

Der er vist ingen tvivl om, at corona har taget sit mentale tag på de fleste. Måske det var til at holde ud de første 6 måneder, men ingen havde regnet med at det ville vare ved så længe, og nu er man ved at være godt træt af situationen.
Heldigvis er vi godt i gang med at vaccinere de sårbare, og forhåbentligt kan vi til sommer være åbnet helt op igen. Der er dog lang tid til sommer, og derfor kan det være en god idé at arbejde lidt med det mentale for at kunne holde tilstedeværelsen ud.

Det er altså ikke kun den fysiske form der lider fordi vi ikke kan træne i fitness eller i diverse sportsklubber, men derimod også det mentale helbred. Af den grund får du her et par gode råd til hvordan du også kan holde sindet sundt i disse svære tider.

 

Det vigtigste er at du ikke falder hen

Det vigtigste du kan gøre for dig selv, er at undgå at blive doven. Så snart du føler motivationen til at være produktiv begynder at dale, så skal du forsøge at lave noget produktivt og altså holde dig i gang. Der er mange forskellige måder hvorpå du kan føle selvtilfredshed og nyttighed inden for hjemmets rammer – også selvom du ikke nødvendigvis har noget arbejde at give dig til.

Du kan rydde op, gøre rent eller læse en bog der kan hjælpe dig med at holde psyken stabil. Du kan såmænd også holde dig fysisk i form ved at træne eller løbe et par ture i ugen, hvilket også hjælper på at bibeholde en sund mentalitet.

 

Måske meditation og mindfulness er noget for dig

Når man pludselig får meget tid mellem hænderne, og ikke hvad man skal bruge den til, så kan det være en god idé at udvide sine sanser og sine personlige horisont. Meditation kan i særdeleshed være nyttigt når det kommer til at have en sund mentalitet, og kan bidrage til mindre stress, mere nærvær og generelt at komme mere i kontakt med sine sanser.

Det kan dog være svært at finde frem til, hvordan man helt basalt skal bære sig ad, men heldigvis findes der mange professionelle der kan hjælpe – om det er mindfulness i København, eller mindfulness et sted i Jylland er underordnet, da du typisk kan finde hjælpe alle vegne, og hvis ikke så i hvert fald på internettet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *