hænder der bliver tjekket af en fagperson

Disse symptomer på hudkræft bør du være ekstra opmærksom på

j14

Hudkræft er en af de mest hyppige kræfttyper herhjemme i Danmark. Desværre er der en del mennesker, som ikke er klar over, hvilke symptomer de skal kigge efter, når det kommer til hudkræft. De fleste ved, at knuder inde i kroppen, kan være et tegn på kræft – men hvordan ser man, om man har symptomer på hudkræft? Det får du svar på her. Du vil også i denne artikel blive klogere på, hvad du skal gøre, hvis du har mistanke om hudkræft og få svar på, hvor du kan få hjælp henne. 

Symptomer på hudkræft 

Symptomer på hudkræft er ikke helt de samme symptomer som ved for eksempel brystkræft, hvor man mærker efter en knude inde i brystet. Ved hudkræft kan du nemlig opleve knuder uden på huden og ikke inden i kroppen. Du skal derfor være opmærksom både på knuder inde i kroppen men også dem, som kan danne sig uden på huden. Derudover skal du være opmærksom på, at et sår, der ikke kan eller vil hele, kan være et symptom på hudkræft, og du bør derfor opsøge en læge. Der kan være flere årsager til, at et sår ikke heler ordentligt op, så det er altså ikke et direkte tegn på hudkræft. Derudover kan skal du også være opmærksom på, hvis du lige pludselig begynder at få mange modermærker eller hvis de begynder at vokse. 

Konsulter altid en læge hvis du er i tvivl 

Det er altid bedre at gå til lægen en gang for meget end en gang for lidt. Du skal derfor altid konsultere en læge, hvis du oplever forandringer i din hud. Det kan skyldes hudkræft, men det kan også skyldes mange andre lidelser end kræft. Få derfor altid et korrekt og konkret svar af din læge. 

mandlig læge

Hvis du har fået konstateret hudkræft 

Hvis du har fået konstateret hudkræft har du flere muligheder, at vælge imellem i forhold til den hjælp som du kan få. Du kan både vælge at få hjælp gennem den offentlige sektor og du kan vælge en privatklinik som for eksempel hudkraeftklinikken.dk. Hos hudkraeftklinikken er de specialister inden for hudkræft, og du kan derfor få en meget god og professionel behandling hos dem. Du behøver ikke at blive henvist af din egen læge for at få en tid hos hudkræftklinikken. Du kan sagtens få en konsultation hos dem på egen hånd, og du kan tilmed få tilskud gennem din sundhedsforsikring. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *