Sund-mad

Vil du være en mester i det sunde køkken?

j14

Det behøver slet ikke være så svært at lave sund, nærende og velsmagende mad til hverdagen derhjemme, og det er end ikke noget, du behøver at bruge alverdens tid på. Der findes masser af nemme retter og nemme metoder, som kan gøre din hverdag meget nemmere, når du gerne vil give din familie lækker mad, der samtidig er sundt og nemt at håndtere.

Stegeso

Brug en stegeso

Én af metoderne til at få nem og ekstremt velsmagende mad på er ved at anvende en stegeso i køkkenet. En stegeso er en slags stor gryde eller krukke med låg, hvor du putter kød og grøntsager ned i og lukker til. Herefter stiller du den i ovnen, hvor maden passer sig selv, imens du kan lave noget andet. 

Du kan tilberede nemme og hurtige retter i en stegeso, idet du blot skal snitte de grøntsager, du gerne vil bruge, groft og hælde dem ned til for eksempel kylling eller oksekød nede i stegesoen. Her tager både kød og grøntsager smag af hinanden, samtidig med at kødet bliver så mørt, at det falder fra hinanden

Du kan desuden bage nogle helt igennem fantastiske grydebrød i stegesoen.

Hvorfor bruger man egentlig en stegeso?

En stegeso er et helt fantastisk køkkenredskab, hvis du gerne vil bage lækre grydebrød med en sprød skorpe, eller hvis du gerne vil imponere din familie med kød og grøntsager, der har ekstremt meget smag. En stegeso fungerer nemlig således, at den lukker alle dampe fra maden inde i stegesoen, og dermed får maden en virkelig kraftfuld smag. Desuden bevarer den alle vitaminer og mineraler, og du behøver ikke engang tilsætte fedstoffer. Dermed kan du også tilberede et rigtigt fedtfattigt og nærende måltid til din familie

Du kan tilberede både fisk og kød i din stegeso, og husk endelig at lægge grøntsager ved, så det hele får en masse smag. Kødet skal stege i nogle timer, men du skal ikke selv gøre noget som helst, mens den er i ovnen. Du kan således lege med ungerne, rydde op eller tage ned at træne og vende retur til et lækkert veltilberedt måltid.

Nærende

Hvilken stegeso skal du mon vælge?

Der findes en del forskellige slags, når du skal vælge stegeso, og materialerne kan også være vidt forskellige. De findes således både i ler, glas og metal. Den helt klassiske er dog en stegeso i ler, også kaldet Römertopf, og det er også den, der er mest dekorativ. Den kan dog være sværere at gøre rent, fordi leret ikke er glaseret, ligesom den også er både tungere og mere omstændelig at bruge. Til gengæld er stegesoen i ler klart den, der er bedst til at holde på madens saft og kraft.

Går du efter én i klar glas, kan du holde nøje øje med din aftensmad, men den er til gengæld ikke ret dekorativ. Du kan også vælge de mere klassiske i glaseret ler, som både er dekorative og holder fint på smag og aroma. 

Har du brug for hjælp til at vælge stegeso til dit behov, kan du altid kontakte en specialist eller eventuelt forhøre dig hos de af dine venner, der allerede har en stegeso.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *