helse

Hold dit aktivitetsniveau oppe, selvom du arbejder hjemmefra

j14

Det kan være svært at holde aktivitetsniveauet oppe, når man arbejder hjemmefra. Mange er udfordret under corona pandemien, og har endog lagt sig nogle kilo ud i form af såkaldte corona kilo. Det behøves imidlertid ikke være sådan, at bare fordi man er mere hjemme, bliver man mere inaktiv. Man nemlig godt få indarbejdet aktivitet i løbet af dagen. Bliv inspireret i denne artikel!

Små, skjulte aktiviteter i løbet af dagen

Noget af det man kan gøre for at holde aktivitetsniveauet oppe, er ved at lave skjult motion i form af små skjulte aktiviteter i løbet af dagen.

Det kan man f.eks. gøre ved at man parkerer længst væk fra indkøb, når man skal ind at handle, så man får nogle flere skridt på skridttælleren. Man kan også gøre det, ved at anskaffe et hæve sænkebord, så man ikke sidder ned hele tiden.

Når man har et hæve sænkebord, kan man lave administrativt arbejde stående. Skjult aktivitet kan også indarbejdes, ved at man lader være med at tage kaffekanden med hen til skrivebordet, så man skal gå ud efter flere kopper. Man kan bruge frokost- eller kaffepauserne i løbet af dagen til at gå en lille beskeden tur udenfor.

På den måde får man hurtigt nogle skridt på skridttælleren, og man holder et fint aktivitetsniveau oppe i løbet af dagen.

Gå en tur hvis det er muligt – naturen er ikke lukket ned

Når arbejdsdagen er slut, kan det være rigtigt godt at gå en tur. Mange har normalt stor afstand til deres arbejde helt op til omkring 2 timers transport hver dag. Det frigiver tid under corona pandemien, når man arbejder hjemmefra, da man slipper for at bruge tid på transporten.

Den tid man normalt ville bruge på transport, kan man med fordel bruge på f.eks. at gå en tur eller til at lave aktiviteter i hjemmet. Når man går en tur i naturen, får man både overskud og energi. Naturen har en særlig evne til at mindske bl.a. stress, og til at gøre noget positivt for ens mentale sundhed.

Den mentale sundhed er vigtig

Særligt under corona pandemien bliver den mentale sundhed vigtigt. Mange bliver corona trætte og længes efter social kontakt, som man ikke får på samme måde i denne periode, det gælder både for børn såvel som voksne. Derfor er bl.a. ture i naturen en god måde at styrke den mentale sundhed på. Det er svært at klare sig igennem en pandemi, da man bruger meget energi på f.eks. at være sociale sammen, på en anden måde end man plejer.

Mange bruger også meget energi på at omstille sig til at arbejde på en anden og ofte mere teknologisk måde, end man er vant til. Det kræver tid og energi at omstille sig på den måde, og det bliver bestemt ikke bedre, hvis man samtidigt bliver inaktiv og spiser lidt ekstra slik og søde sager.

Dyrk motion og spis sund kost, så du klarer dig godt igennem coronapandemien

Opsummerende opfordres du til at gøre dig nogle aktive overvejelser om at leve sundere under corona pandemien. Pandemien er svær nok i sig selv at komme igennem, og den bliver ikke bedre af, at du udtrættes af mangel på aktivitet og sund kost.

Kom i gang allerede i dag med at lave små skjulte aktiviteter under dit hjemmearbejde. Gør også gerne noget særligt ud af din kost, da den kan styrke både din fysiske og mentale sundhed på den lange bane. Du vil med garanti hurtigt kunne mærke en forandring i form af fornyet energi og mod på det hele.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *