studiebord

Få glæde af et plankebord på hjemmekontoret

j14

Det bliver stadig mere normalt at arbejde hjemmefra. Det eneste man har brug for, er en computer og en internetforbindelse. Hvis man går på en videregående uddannelse, kræver det ofte, at man bruger mange timer på at læse hver dag derhjemme. Derfor er det vigtigt med en god arbejdsstation eller et sted, hvor man kan koncentrere sig om læsningen. Man kan lave et hjemmekontor med udgangspunkt i et plankebord. 

Hjemmekontor med orden

Et plankebord giver et råt, naturligt og nordisk udtryk i hjemmet

Med et plankebord får man et møbel, der giver et råt, naturligt og nordisk udtryk i hjemmet. Det er et bord fremstillet i massivt træ i de bedste træsorter, og her kan man samles med venner og familie, og f.eks. nyde et godt måltid mad eller et brætspil. I en verden, hvor alting bliver mere og mere digitaliseret, og moden ofte dikterer minimalisme, stål og glatte overflader, bliver flere og flere draget af det modsatte. Det vil sige det rustikke, klassiske og hyggelige. Det er netop de elementer, der gør, at mange ønsker at gøre et plankebord til en del af deres boligindretning. Der er ikke to borde, der er ens. Træ er et organisk og levende materiale, og kan derfor ikke sammenlignes med andre materialer. Dermed får møblet dets helt egen særlige karakter og charme. Se mere på https://plankebord.dk/

Et plankebord kan være det perfekte arbejdsbord 

Umiddelbart vil de store plankeborde være ideelle som spiseborde, men når det er sagt, så kan man også bruge dem andre steder i boligen. Det kan f.eks. være i køkkenet eller på hjemmekontoret. Hvis man vælger at bruge et plankebord på kontoret, får man et smukt, rustikt og praktisk bord, der kan holde til lidt af hvert. Det er en fordel, at slid kun tilføjer bordet mere charme og unikhed. Mange arbejder i dag hjemmefra fra tid til eller anden, eller går på en videregående uddannelse, der kræver mange timers læsning. Når man arbejder eller studerer hjemmefra, er det vigtigt at have et sted, hvor arbejdsmoralen eller studiemotivationen holdes ved lige. Hovedreglen er at holde arbejdslivet og fritiden adskilt, og det gør man bedst ved at indrette et arbejdsområde. Her kan man vælge at bruge et plankebord som udgangspunkt. 

Effektivitet på hjemmekontoret

Gode råd til at skabe et godt studie- og arbejdsmiljø  

Udover at lave et kontorområde eller en arbejdsstation, er der andre ting, man kan gøre for at booste koncentrationsevnen og motivationen. Hvis man sørger for at holde tingene organiserede på skrivebordet, er det med til at organisere hjernen, hvilket giver bedre produktivitet og øget koncentration. Man skal passe på med distraktioner, når man sidder derhjemme. Man kan hurtigt blive fristet af fjernsynet, telefonen eller vasketøjet ovre i hjørnet. Det kan i stedet anbefales at holde flere pauser. På den måde undgår man, at hjernen koger over. Hvis man sørger for at skabe en hyggelig stemning, f.eks. med levende lys eller stemningsfuld musik, bliver det mere hyggeligt og ikke nær så tungt at sidde foran computeren eller bøgerne. Derudover er det en god idé at skemalægge arbejdstiden. Det vil sige, at man starter og slutter på et fastlagt tidspunkt. Det er altid godt at sørge for et sundt indeklima, at der luftes ud ofte og at der jævnligt bliver gjort rent. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *