Når du tænker på et efterskoleophold, er helse måske ikke det første ord, som du forbinder efterskole med. Et efterskoleophold kan dog både være godt for det fysiske og det psykiske helbred. På efterskolen lærer de unge mennesker mange nye personer at kende, og de bliver en del af et stort fællesskab. På efterskolen kan de unge mennesker også nyde god sund, mad og lære, hvordan de tilbereder maden.
Lær nye mennesker at kende
Et efterskoleophold kan være godt for det psykiske helbred, fordi de unge mennesker bliver en del af et fællesskab. Det kan være med til at danne mange nye venskaber, som kan være værdifuldt på længere sigt. På efterskolen er der mange forskellige typer af mennesker, og det giver mulighed for at lære mennesker at kende, som er anderledes end sig selv.
En efterskole kan også være med til at modne og forme de unge mennesker. Mange flytter hjemmefra for første gang og lærer, hvordan det er at bo væk fra mor og far. På efterskolen lærer de også at hjælpe hinanden og at løfte i flok. Her er det ikke nok at tænke på sig selv, når eleverne skal rydde af bordet eller gøre rent. Sammen er eleverne med til at komme i mål med opgaverne.
De nye oplevelser på efterskolen kan være med til at forme mere selvstændige og selvsikre unge mennesker, når de er færdige med opholdet.
Sund mad på efterskolen
På efterskoleopholdet er der også fokus på den fysiske sundhed. Køkkenpersonalet på efterskolen sørger for at lave god og sund mad til eleverne. På efterskoleopholdet får eleverne en varieret kost, og nogle elever bliver måske også introduceret til nye retter. Et efterskoleophold inkluderer morgenmad, middagsmad og aftensmad. Mange steder får eleverne også forfriskninger i løbet af dagen.
Der er også nogle efterskoler, der tilbyder en gastronomilinje. Her bliver eleverne præsenteret for mange forskellige råvarer. De lærer at tilberede velsmagende og veltilberedt mad. Det kan være med til at give dem mod på at prøve kræfter med hotel- og restaurantskolen. Eleverne får også en indsigt i de gode råvarer, som de bruger i madlavningen.