Dette er vejen til et godt mentalt helbred

j14

Bekymrer du dig for meget, og kan efterhånden mærke det helt ned i maven?

Dit mentale helbred er noget af det vigtigste at holde ved lige. Med et godt mentalt helbred følger samtidig et godt fysisk helbred. Derfor er det vigtigt ikke bare at sige ja til alt og lade sig kaste rundt. Føler du stressen og bekymringerne snige sig på, kan du prøve disse tre ting.

Brug mere tid med dine kæledyr

Hvis du allerede har en hund eller kat løbende rundt derhjemme, så giv dig selv lov til at tilbringe mere tid sammen med det. Læg al din fokus i legen og vær i nuet imens. Din hund eller kat vil elske, at du giver den en masse opmærksomhed.

Ejer du ikke et kæledyr, kunne det være en fin idé at anskaffe dig en hvalp. De er meget legesyge og har brug for, at du er hos dem, så de kan vokse op til flotte, stærke hunde. Din tilstedeværelse løfter ikke kun hundens humør, det øger også dit.

Gå en tur i skoven

Det er bevist, at naturen hjælper vores mentale helbred. Den er ikke kun flot at se på, den mindsker stressniveauet, angst og andre psykiske problemer. Derfor kan en times tid i skoven hver dag have gode effekter på din mentale sundhed.

Mærk gruset og jorden under dine fødder. Lyt til fuglenes ubekymrede kvidren. Indsnus den rene luft, der er blevet filtreret af træerne. Se hvordan lyset og farverne altid skifter. Der er rige muligheder for at stimulere din hjerne, og oplevelserne er mange. Måske ser du endda et rådyr hoppe forbi.

Men undlad at tage telefonen med, da den kan virke som et forstyrrende element i din underbevidsthed.

Sluk for nyhederne

Når du tænder fjernsynet er der stort set altid kun dårlige nyheder. Det påvirker dit helbred mere, end du tror. Vi mennesker er ikke bygget til at bekymre os om hele verdens problemer. Vi kan kun rumme en vis mængde dårlige nyheder, før det ender i stress, bekymringer eller depression. Gør derfor dig selv den tjeneste at ignorere nyhederne – bare i en uge eller to. Det er som om en byrde, der løftes fra skuldrene.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *