Alt du skal se i Belgien

j14

Belgien, et lille land i Vesteuropa, bliver ofte overset som rejsemål. Men denne skjulte perle har meget at tilbyde besøgende, lige fra de smukke middelalderbyer og charmerende landsbyer på landet til den velsmagende mad og det verdensberømte øl. Her er blot nogle få af de mange ting at se og lave i Belgien.

Udforsk middelalderbyen Brugge

Brugge er en af de mest velbevarede middelalderbyer i Europa. Dens maleriske kanaler og brostensbelagte gader er lige som taget ud af et eventyr. Husk at besøge Markt-pladsen, hvor du kan se klokketårnet fra det 13. århundrede samt Vor Frue Kirke, som huser Michelangelo’s Madonna og barn. Du kan også tage en tur i en hestevogn og få en rundvisning i byens højdepunkter.

Besøg hovedstaden, Bruxelles

Bruxelles er Belgiens hovedstad og hovedkvarter for både Den Europæiske Union og NATO. Byen er hjemsted for mange vigtige seværdigheder, herunder Grand Place, der er på Unesco’s verdensarvsliste. Denne smukke plads er omgivet af guildhalls og to storslåede kirker, Notre Dame du Sablon og Sankt Nikolaj Kirke. Andre must-sees i Bruxelles omfatter Manneken Pis-statuen, Atomium og Park du Cinquantenaire.

Smag på lækker belgisk mad

Belgisk mad er kendt for sin rigdom og smag. Nogle af landets mest berømte retter er waterzooi (en kyllingegryde med grøntsager), stoemp (kartoffelmos med grøntsager), muslinger i hvidvin og selvfølgelig belgisk chokolade.Sørg for at prøve nogle af disse velsmagende lækkerier, mens du er i Belgien.

Prøv belgisk øl

Belgien er berømt for sin øl, og der er over 1.500 forskellige slags øl at vælge imellem. Uanset om du foretrækker en lys pilsner eller en mørk, kraftig ale, kan du finde den perfekte øl, der passer til din smag. Mange af landets bryggerier tilbyder rundvisninger, så du kan lære om brygningsprocessen og smage nogle af deres produkter.

Som du kan se, har Belgien meget at tilbyde besøgende.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *