sund mad

Det er ikke altid helt nemt at leve sundt

j14

Rigtig mange har fokus på et sundt liv. Det er naturligvis en rigtig, rigtig god ting, da et sundt liv medfører mange fordele. Dog kræver et sundt liv en indsats. For sundhed er mere end én ting. Det er sund kost, motion, men glem ej det psykiske. 

For psykisk velvære er bestemt noget, der hjælper dig til at leve sundere. Har du det psykisk dårligt, har du sjældent motivation til at løbe en tur eller spise sundt. Og det er naturligvis et problem.

løbende mand

Skriv løbeturen ind i kalenderen, så du ikke glemmer den

Nogle gange er det lidt svært at beholde motivationen for løbeturen. For det er jo ikke altid, at man lige har overskuddet. Derfor kan det være en god ide at skrive det i kalenderen, så du aldrig glemmer det. Så har du heller ingen undskyldninger. 

Mangler du en kalender, er det heldigvis nemt at skaffe en. Find din egen vægkalender. Selvom det kan virke lidt træls, at der hænger en løbetur og venter, er det fedt at kunne sætte flueben ud fra den. For så kan du med god samvittighed sige, at nu har du klaret dagens motion. Det giver lige lidt ekstra motivation, når man kan krydse noget af listen.

Udover at holde styr på motionen, er det naturligvis også en god ide at holde styr på kosten. Det er de færreste, der spiser sundt morgen, middag og aften. Og det er der heller ingen grund til. Hvis bare du kan spise varieret, er det rigtig godt. For så er der jo også plads til sodavand, chokolade og kage. Det er med at huske, at der er en balance. For meget af én ting er både kedeligt og muligvis også usundt.

mental balance

Er du opmærksom på dit psykiske velvære?

Det er vigtigt at have en sund krop. Men det er bestemt også vigtigt at have et sundt sind. For et sundt sind leder til mere overskud og viljen til at få ordnet tingene i dagligdagen. Og det er bare vigtigt for os alle sammen. Udover at kunne tackle dagens udfordringer nemmere, leder en mental balance også til mere ro. Og det er en ganske rar ting, når du for eksempel skal sove. 

Det er rart at kunne lukke øjnene uden at bekymre sig om en masse ting. Vi har naturligvis alle bekymringer, men de er nemmere at håndtere, hvis du har en god og sund mental balance. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *