kvinde lægger makeup ved spejl

Påvirker dit udseende din mentale sundhed?

j14

Når vi snakker om sundhed, så er det vigtigt, at vi ikke kun har fokus på det fysiske element. Det er mindst lige så vigtigt, at vi husker at snakke om den mentale sundhed også. Og her betyder vores udseende utroligt meget. 

Fylder dit udseende også rigtig i dit liv? Og påvirker det negativt dit mentale helbred? Så er denne artikel lige skabt til dig. 

Kvinde gør sig i stand ved et spejl

Derfor betyder vores udseende meget for os

Det er ikke småligt eller overfladisk, at man går op i ens udseende. Det er egentligt meget naturlig og er en hel almindelig del af vores race. Det er noget vores forfædre også gjorde, dengang de kun boede i jordbytter. Og i dag er der blot kommet mere fokus på det takket være sociale medier og de mange redskaber vi har i dag til at ændre vores udseende. 

I bund og grund handler det ofte om, at vi gerne vil passe ind. Der er ingen der har lyst til at blive nedstirret af andre, når de går ned af gaden. Men samtidig er der også mange der for eksempel bruger deres tøjstil til at udtrykke deres personlighed og værdier til omverdenen. Det er en sjov balancegang, hvor vi gerne vil vise os som individer – men ikke så meget at vi bliver frastødt af omverdenen. 

Isoler problemerne og find løsninger

Hvis du ikke er tilfreds med dit udseende af den ene eller anden grund, så er det vigtigt at tage et nærmere kig på dette. Hvad er det helt præcis du er så utilfreds med? Er det din frisure eller synes du, at du er blevet tyndhåret? Eller handler det om at der sidder lidt for meget på sidebenene, som du ikke er tilfreds med? 

Når du har fundet det egentlige problem, så er det på tide at kigge efter løsninger. Det er for eksempel en god ide at læse lidt mere om hårtransplantationer, hvis du ikke bryder dig om, at du er blevet så tyndhåret. Og ræk ud efter en diætist og personlig træner, hvis du ikke er tilfreds med din vægt. 

Der er så mange muligheder i dag at vælge imellem, hvis vi gerne vil ændre udseende. Det er bare med at finde frem til den rette løsning for én selv. 

To veninder hygger og snakker

Arbejd på selvaccept og snak med andre

Det er dog ikke alting ved os selv, som vi hverken kan eller bør ændre. Det handler nogle gange også om blot at acceptere den man er – både indvendig og udenpå. 

Her kan det være en god ide at snakke med en god veninde om det. Vores venner elsker os jo for dem vi er og kan lide at være sammen med os, uanset hvordan vi ser ud. En god snak med dem kan måske hjælpe dig med at acceptere dig selv noget mere.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *