ondt-i-ryggen

Ondt i ryggen? Måske du lider af skoliose

j14

Vedvarende smerter i ryggen kan have en stor indvirkning på ens generelle velfærd. Derfor er det også vigtigt at tage hånd om problemet, hvis det er noget, du selv har problemer med. Det kan være, du lider af skoliose. Det kan du læse mere om her.

 

Hvad er skoliose?

Det er ganske almindeligt, at man ikke har en helt lige ryg. Små skævheder i rygsøjlen kan være ufarlige, men hvis man har store skævheder i ryggen, så kan de forårsage problemer. Hvis man kigger på ryggen bagfra, så skal rygsøjlen gerne være nogenlunde lige. Hvis man lider af skoliose, så kan rygsøjlen være formet som et s. Så hvis du lægger mærke til, at din rygsøjle lidt har en form som et s eller har en anden stor skævhed, så kan det være, at du lider af skoliose.

 

Hvordan kan man ellers opdage skoliose?

Skoliose kan også vise sig på mange andre måder i kroppen. Det kan f.eks. være, at man har et skulderblad, der er placeret helt højt oppe i forhold til det andet – så kan det godt være et tegn på skoliose! Det kan også være, at ens hoved er placeret lidt skævt på kroppen – så kan det tilmed være et tegn på skoliose.

 

Gør skoliose ondt?

Der er nogle, der oplever store rygproblemer på grund af deres skoliose – men det er langt fra alle. Der er faktisk mange, der lever med skoliose, hvor det slet ikke gør ondt. Derudover kan der naturligvis være forskellige grader skoliose. Hvis man kun har nogle små skævheder, kan man leve et helt liv uden gener, men det er dog vigtigt, at man få opfølgning og kontrol af skævheden. Hvis man derimod har skoliose i en slem grad, så kan hele rygsøjlen roterer, så brystvæggen danner en bule der, hvor det er skævt. Det er tilmed nogle med en slem grad af skoliose, der opholder åndedrætsproblemer, fordi der trykkes på lungerne.

 

Få hjælp til skoliose

Hvis du opdager, at du har skoliose, så kan det være en god idé at få professionel hjælp til skoliose. Du kan f.eks. opdage det ved, at du har uens skulderblade, eller hvis du har pukkelryg. Det er vigtigt, at man får hjælp så snart man opdager det. Hvis ikke, kan det nemlig betyde, at skævheden bliver værre med årene. Tilstanden udvikler sig særligt i alderen 10-16 år.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *