protein

Få dækket dit proteinbehov på en vegansk diæt

j14

Mange har gennem de senere år valgt at skifte den klassiske kødfyldte kost ud med den veganske levemåde. Der kan være mange årsager til at foretage et valg om at skære kød og mejeriprodukter ud af sin kost. Især efter at klimaet er kommet mere på dagsordenen i samfundet, så har den vegetariske og veganske kost fundet indpas.

Vegansk kost er ofte sprængfyldt med lækre friske grøntsager og andre produkter, der er gode for kroppen. Men desværre har de plantebaserede fødevarer en ringere proteinkvalitet, end de animalske produkter. Det kræver, at man er ekstra opmærksom på at få dækket sit proteinbehov, når man lever vegansk.

Proteiner er uundværlige for kroppen

Proteiner er uundværlige for os mennesker. Det er et makronæringsstoffer, der hjælper os med f.eks. at opbygge muskelmasse, og det er da også kendt i folkemunde som ’kroppens byggesten’.

Protein er ofte i fokus, hvis man er interesseret i at opbygge muskelmasse gennem træning, eller hvis man som ældre er interesseret i at bevare muskelmasse.

Som allerede nævnt, så er proteinkvaliteten, i plantebaserede fødevare, ikke helt så optimal, som de proteiner, vi kan hente i animalske fødevarer. Det behøver dog ikke at være umuligt at få dækket sit proteinbehov, selvom man ønsker at leve efter en vegansk kost. Det gælder bare om at være opmærksom på at få kombineret forskellige typer fødevarer, så man får et varieret indtag af de forskellige proteiner.

Det kan også være en god idé at supplere med proteinpulver, hvis man ikke formår at spise tilstrækkeligt med protein.

Det gælder altså om at have en varieret kost, når man vil spise vegansk, og sørge for at få inkorporeret forskellige planteproteiner gennem dagen. Der findes guides på nettet, der kan hjælpe med at få kombineret de rigtige proteinkilder. Et eksempel kunne være, at man kombinerer bælgfrugter og frø, eller brød og jordnøddesmør.

Brug proteinpulver som et lækkert supplement

Vi har fået slået fast, at det sagtens kan lade sig gøre at få tilstrækkeligt med protein, når man har valgt en vegansk livsstil. Men indimellem, kan det være besværligt at tilberede og få spist alt den dejlige næringsrige mad.

Nogle gange er det lækkert at kunne supplere op med gode kvalitetsprodukter, hvis man har travlt eller har behov for at kunne tage sine proteinholdige produkter med på farten. Ved at vælge et supplement af vegansk proteinpulver, er du sikret, at du får de nødvendige proteiner, uden at det bliver gjort besværligt eller tidskrævende.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *